Star Trek II.

A máme tady další díl článku o Star Treku, abyste se mi tu nudili ještě víc:). Sérii s Kirkem už se víc věnovat nechci, snad jen Vulkánci Spockovi, protože pro mě je klasika tohohle seriálu někde jinde...:)
Rasy objevující se ve Star Treku( rozhodně ne všechny, ale pro mě ty nejdůležitější):
Betazoidi - vypadají a jsou vlastně stejní jako lidé. Jediným rozdílem mezi nimi je jejich smysl pro telepatii. Mladí Betazoidi musí projít očistou, kde se zbaví telepatických myšlenek svých blízkých. Nemohou ale číst myšlenky Ferengům, Brínům a Dopteriánům, protože mají mozek rozdělený na 4 části. V posádce je polovičním betazoidem Deana Troi.
Bolienové - lebka je podobná lidské, mají světle modrou kůži a modrou krev. Muži jsou plešatí a nemají vousy. Dobře se pohybují ve vodě, jsou přátelští a komunikativní. Líbí se jim lidské vlasy a občas chtějí jejich vzorek:)
Cardassiané - záporáci:). Jsou to humanoidi plazího původu, jejich kůže je žlutohnědá nebo šedá a vlasy černé nebo tmavě hnědé. JSou to expanzivní militaristé, něco jako kdysi Římské impérium.
Ferengové - "obchodníci"; snaží se získat co nejvíce vzácného kovu Latinia, pro jehož získání jsou ochotni překročit zákony Federace.
Klingoni - dožívají se 150 až 170 let, jsou vysocí, mohutní a mají tmavou pleť. Tmavé vlasy ke staří začínají šedivět. Jejich tělo obsahuje přebytečné orgány pro skoro všechny životní funkce (několik žaludků, tři plíce, dvoje játra, osmikomorové srdce...), což jim dává velkou výhodu v bitvě. Když je jeden orgán poraněn, nahradí jej jiný. Jsou to válečníci, už od mládí s eučí zacházet se zbraněmi. Jou hrdí a domýšliví. Jeho zástupcem v posádce je Worf.
Vlevo nahoře - worf, vedle něj doktorka, vedle důstojních Raiker (znáte z Věřte, nevěřte:D), vlevo dole Deana Troi, následuje LaForge, uprostřed Jean- Luc Picard, vpravo droid Dat.
Q - naprosto odlišná rasa od všech ostatních. Pocházejí z dimenze mimo čas. S lidmi a jinými "méněcennými" rasami přicházejí do styku pouze, když se hodně nudí a nezapomenou při tom dát najevo svou nadřazenost. Jsou všemocní, vševědoucí a nesmrtelní.
Romulané - původně Vulkánci, kteří se ale "trhli". Romulanské impérium, to ej vojenská diktatura a důležitá je zde i tajná služba. Jsou považováni za zrádné, ale jen ve vztahu k ostatním rasám - mezi sebou jsou vysoce loajální. Než Klingoni uzavřeli smlouvu s Federací, byli spojenci a vyměňovali si technologie.
Vulkánci - vysoce inteligentní bytosti. Jejich filozofie zní : člověk má vždy jednat jen podle vlastní logiky a nikdy podle svých emocí. Emoce nedávají vůbec najevo. Kdysi byli velice agresivní. Jsou kulturně vyspělejší než lidé. Jsou podobní člověku, ale silnější a vyšší, mají špičaté uši a obočí tvarované obráceně než u lidí. V žilách jim koluje zelená krev, která obsahuje měď - proto i jejich kůže má nazelenalý nádech. Mají i jinak rozmístěny tělesné orgány. Jsou schopni jednoduché telepatie a přenesení své duše do jiného těla (např. před smrtí, aby jejich duše nezanikla). Jeho zástupcem v posádce je Spock.
Ještě bych se chtěla zmínit o dalších postavách:
Dat - umělá forma života vytvořená tak, aby se podobala člověku. Je vybaven rozumnou, analytickou myslí a těžko chápe lidi, ale "lidství" ho velmi přitahuje. Díky upřímnosti a nevinnosti společně s touhou po lidství se z něj stala jedna z nejoblíbenějších postav seriálu.
Borgové - další záporáci:) Společenství, kolektivní inteligence, kde mysl jedince je podřízena mysli kolektivu. Její členové jsou kyborgové - napůl smíšenina různých ras, napůl stroj. Šíři s etak, že asimilují organické jedince (vimplantují biomechanické součástky, hlavně nanosondy, do těla humanoidu). Jsou to největší nepřátelé Federace. Jejich vůdkyní (i když v jejich společenství neexistují samostatní jedinci, proto ne až tak úplně) je královna. Jejich lodě mají základní geometrické tvary - hlavně krychle a koule nebo diamant. Často používají slovo irelevantní (nehodící se do jejich logiky, nepodstatné). Irelevantními označují i věci jako svoboda, vůle, city a umění....Často také říkají větu "odpor je marný", čímž naznačují, že je zbytečné odporovat jejich dokonalosti. I když lidé jim naoplátku ukazují, že to až tak pravda nebude...V posádce je jejich představitelkou Sedmá z devíti.
Sedmá z devíti
Průměrný Borg

Komentáře

Oblíbené příspěvky