Things get precious...fakt jo?Kde to Dave Gahan vzal?

Trkne? Možná...možná taky ne. To je otázka...která ale nemůže viset ve vzduchu moc dlouho. Už není chuť neustále řešit. Vyčerpává to..ale úplně zbytečně. Buď tak, nebo tak. Buď ano- a pak na co nejdelší dobu to bude možné (kéžby to tak šlo..) - anebo ne - a to už ale napořád.
Toto jsem prý já...

Isis

Jméno této bohyně (egyptský Eset) pravděpodobně znamená 'křeslo', 'trůn' a je identické se znakem, který nosí na hlavě. Byla uctívána také jako 'kouzelnice', která syna Hora- a spolu sním i pozemské děti- chrání před hady, dravou zvěří a jiným nebezpečím.

Nejslavnější egyptská bohyně je pokládána za dárkyni a ochránkyni života. Věrná a oddaná Isis je posilována vroucí láskou ke svému manželovi Osirisovi. Pověstný je jejich upřímný vztah k synu Horovi, se kterým bývá často znázorňována- bohyně Isis drží na klíně malého Hora, zde lze hledat předobraz křesťanské Madony.

Lidé tohoto znamení mají rádi svoji rodinu, milují svůj domov i své děti. Snaží se zavést harmonii do svého života i do života svých nejbližších. Své děti vychovávají s láskou i porozuměním. Dokáží také projevit svoji přirozenou přísnost k sobě i druhým.

Tito lidé mají všestranné zájmy, málokdy se nudí - oni i jejich okolí. Jsou společenští, přitažliví a oblíbení. Občas tíhnou k sebeobětování se druhým.

Mají vkus a lásku k umění. Jsou kreativní, hraví a oplývají množstvím nápadů vycházejících z jejich fantazie, která nemá hranic. Je jim dána pevná vůle a odhodlanost vytrvat v nastoupené cestě. Často si nenechají poradit, raději vše vyzkoušejí na své vlastní kůži. Tím se projevuje jejich svéhlavost, díky které mají tvrdší životní zkoušky než druzí. Zvládnou cokoli a dokáží se rychle zmátořit a jít dál.

Vršabha

Symbolizuje značné množství akceptující pasivity spolu s neporušitelným klidem, trpělivostí a stálostí, které jsou současně ujišťující a odstrašující. Je ujišťující, protože všechna charakteristika tohoto znamení naznačuje nespornou a nezměnitelnou trvanlivost, pokračování a sílu. Je to odstrašující, protože tyto vlastnosti poukazují na nepřátelský odpor ke změnám všeho druhu. Jediný vývoj je možný plozením nebo společenstvím a stykem s přírodou.

Charakteristika: Vůdce, vnitřní moudrost a vedení, učit se porozumět životu, naslouchat vnitřnímu hlasu, učit sebe i druhé. Následujte volání své duše. Nechte se vést svou vnitřní moudrostí. Všímejte si vnitřních podnětů a znamení života. Učte se trpělivě ze svých zkušeností. Jakmile k tomu dozrajete, potkáte moudrého člověka, který významně podnítí vaši životní cestu. Moudrého člověka poznáte podle toho, že se vám nesnaží vnucovat svoje myšlenky a názory, ale podporuje vás v tom, abyste odhalili svoji vnitřní pravdu a rozvinuli vlastní vnitřní moudrost.

Otázka: Kam vás volá vaše srdce?

Rada: Čeká vás během života popálení ega, dovolte to. Popálením ega je myšlen naprostý rozpad představ o tom, kým jste doposud byli. Tím je vám dána možnost objevit svou pravou podstatu.

Indický symbol: býk

Květina

Stagnace versus transformace. Květina má spojení s oním světem. Dokáže žít úspěšným a spokojeným životem. Pokud na ni začne působit stagnace, pak se snaží vytěsnit své pocity smutku, tím se ovšem ocitá ve slepé uličce a zároveň má strach opustit či ztratit staré a známé. Žije jen minulostí a fyzicky i mentálně stagnuje. Je netečná. Má masku, kterou nosí a ukazuje světu i sama sobě. Není ochotná prožít citovou bolest. V případě, že zapůsobí vliv transformace, opustí vše staré, aby tak vznikl prostor pro nové. Je schopna lásky naplno. Dokáže se i rozloučit a vzdát něčeho, co dlouhou dobu patřilo k jejímu životu. Dovolí si truchlit a dojde tak k pochopení, že nikdy nic neumírá, že se to pouze transformuje. Odhaluje tajemství přechodu mezi starým a novým a chápe, že v tomto meziprostoru se nachází "truchlení". Je otevřena změně a příležitosti, které s sebou změna nese.

Básnické a umělecké nadání bylo pro Aztéky nadáním duchovním, tvořit básně a písně znamenalo nabízet "květiny bohům". Proto se prý v tomto znamení rodí ti nejschopnější umělci.

Poselství pro květinu: Pochop, kdy nadešel čas vyjádřit, co se děje ve tvém životě a co cítíš. Bez přijmutí vnějších a vnitřních dějů týkajících se tvého bytí není možný pokrok, jen kroky zpátky a úpadek. Budeš muset jednoduše vyslovit všechno, co sis nechávala dosud pro sebe. Správně poznáš, kdy už není čas na mlčení, kdy přišel čas citů. Vypovídej se před přítelem, a pokud nemáš nikoho, na koho by ses mohla obrátit, nikoho, kdo by tě vyslechl, vyhledej nějakého terapeuta. Najdeš tak způsob, jak spojit rozum a emoce, mysl a instinkt. Už se nenecháš trápit city, ani jimi nebudeš trápit jiné, ani je nenecháš nevyjádřeny. Můžeš a dokážeš je projevovat tak, jak přicházejí. Nebudeš však přehánět jejich význam a ani je zveličovat.

Bobr

Mistrovští stavitelé bobři byli předmětem mýtů a pověstí mnoha národů. Lidé jim přisuzovali lidské vlastnosti a návyky, protože nemohli uvěřit, že je zvíře schopno takové stavitelské dokonalosti, s jakou bobři stavěli své hráze a svá sídla. Bobr symbolizoval v mytologii především tvořivost, soběstačnost, šikovnost, práci pro druhé, užitečnost, radost z díla, ale i mírumilovnost a svobodu.

Byl zvířetem lunárním, vládcem vodního živlu, byl dáván do souvislosti s ženským principem, rodinou a životní moudrostí. Pro Indiány byl bobr důležitým posvátným zvířetem, ušlechtilým tvorem, jehož dovednost a um vyvolávaly respekt. Zatímco ostatní zvířata se většinou přizpůsobovala svému okolí, bobr byl v tomto směru výjimkou a aktivně přetvářel svět, ve kterém žil.

Lidé tohoto znamení jsou činorodí, chytří, prozíraví, svobodomyslní, laskaví a mírumilovní. Mají rádi své zázemí a bezpečí. Člověk- Bobr ví velmi dobře, jak postavit svůj dům, který mu slouží jako přístřeší, ochrana a zásobárna. Jeho činorodost mu je velmi užitečná při začátcích a pokračování nových projektů. Podporuje uskutečnění jeho myšlenek a snů a také poskytuje dostatečnou pružnost, která umožňuje změnu a růst. Tento člověk ví, že omezování je zkázou tvořivosti. K uskutečnění svých snů často potřebuje pracovat se skupinou, a to vyžaduje skupinovou mysl, kdy by si každý jedinec měl vážit talentu ostatních. To Bobr umí.

Člověk- Bobr je odolný, má schopnost být produktivní ve všech směrech, ale nelimituje záměry ostatních. Co začne, to dokončí. Bobři se často stávají dobrými léčiteli. Jsou prozíraví, nezávislí, vědí, že v životě na ně čekají zkoušky a jsou připraveni je překonávat. Bobr mívá téměř vždy svůj názor. Jeho chování je různé, proto každý Bobra vnímá jinak. Nebezpečí pro Bobra je v tom, že je možná až příliš svobodomyslný.

Je inteligentní a má dobré rozumové schopnosti, snadno se učí a vzdělává. Dobře se vyzná v komunikaci, dopravě a obchodu. Je racionální, důvtipný, obratný a nechybí mu lehkost, dovednost, zručnost a praktičnost.
A toto -no, myslím, že osoba, které je to určeno, se v tom pozná sama....

Medvěd

Zdá se, že medvěd je jedním z nejstarších, ne-li vůbec nejstarším z posvátných zvířat lovců. Ještě donedávna byl aktivně uctíván na americkém kontinentě a Dálném Východě jako obávaná osobnost, Strážce lesů a Pán zvířat.

V indiánské symbolice představoval sílu a neohroženost, byla mu přičítána i schopnost dodávat sexuální a loveckou zdatnost. Mnohé kmeny pokládaly medvědy za své příbuzné, mnohdy za zesnulé předky a říkávaly: "Medvěd je jako člověk. Nebudete ho jíst, protože byste mohli sníst svého dědečka."

Ve středověkém umění sloužil často k zobrazení hněvu a zla. Toto zvíře mohlo doprovázet i družinu světců, především jako představitel vzkříšení a nového života, protože na jaře po zimním spánku vylézá z jeskyně se svým právě narozeným mládětem. Býval, podobně jako lev, symbolem síly a oblíbeným panovnickým atributem.

Člověk- Medvěd je silný, neohrožený, láká ho fantazie a sebepozorování. Je meditativní, podobně jako medvěd, který se ukládá k zimnímu spánku. Medvěd je spojován s léčivou a tvořivou silou spánku a snů. Během zimy vstřebává zážitky celého roku a na jaře se pak probouzí jako znovuzrozená bytost. Člověk se takto osvěží během meditace.

Lidé narození v tomto znamení jsou spojováni s mocí, léčením, laskavou silou a jsou strážci období spánku. Přebírají od medvěda jeho opatrnost- on nikdy nedělá žádná zbrklá rozhodnutí, nepropadá návykovosti, je svědomitý a obezřetný.

I tito lidé jsou schopni utišit svou mysl, vstoupit do ticha a "vědět". Pokud je ostatní nechají v klidu, jsou smělí, dobří a vyrovnaní. Ale jestli v nich probudí "zvíře", mohou vše rozdrtit. Silný, hrdý a vznešený medvěd i člověk v tomto znamení je nebezpečný protivník.

Jelen

Povrchnost versus intuice. Jelen je vůdce, je silný a dominantní. Žije naplno, intenzivně a rázně. Někdy se u něho projeví neschopnost věřit své intuici, pak nedbá na to, co se skrývá pod povrchem. Není ochoten zkoumat nevědomí. Má odpor k ženám. Má tajnůstkářské chování. Žije povrchně. Pokud se rozhodne naprosto důvěřovat své intuici, změní se mu zcela jeho život. Hledá skrytá poznání prostřednictvím snů, představ, pocitů, umění, tarotu, astrologie apod. Dojde tak k vyvážení jeho intelektu a intuice.

Pokud tito lidé nezneužívají svých nevšedních vloh a psychických schopností, stávají se vůdčími osobnostmi své doby.

Poselství pro jelena: Odmítáš svou současnou pozici v životě, své podřízené postavení v různých životních situacích. Nejsi schopen pokory, kterou si nepřipouštíš. Máš sklon svalovat vinu na jiné a dokonce je klamat ve snaze zachovat si čistý štít. Tímto způsobem se zaplétáš do vlastních projekcí, které se však k tobě vracejí. Napřímený ukazovák totiž nakonec ukazuje přece jen na tebe. Dokud se budeš snažit zbavit viny, nikdy se domů nedostaneš…
Bude to trpké sousto, ale nic jiného než zakousnout se do kyselého jablka ti nepomůže. Přizpůsob se vlastním životním podmínkám a vlastní životní skutečnosti. Spokoj se s tím zdánlivě "málem", co ti život nabízí a stanov si pro začátky "nižší" laťku. Přijmi prostě sám sebe. Poslouchej svůj rozum a stejně tak i srdce, city, či vášně. Přijmi zodpovědnost za svá rozhodnutí.

Kanjá

Toto znamení nastupuje po období instinktivního panování a značí nové období, ve kterém se dostaví pochyby, a ve kterém neměnný zákon přeměny všech bytostí a věcí přinese zpět do reality ty, kteří se považovali za nepotřebné ničeho a nikoho. Člověk pociťuje intenzivní potřebu pocitu zabezpečení a zajištění, o které se bude pokoušet inteligentním odhadem svých schopností a prostředků. Jeho nevinnost by mohla být obětována nebo ztracena v boji o život.

Charakteristika: Hledat a najít vnitřní světlo, osamělost, připravenost setkat se s vnitřními stíny, čas žní. Ve svých životních situacích je zvlášť důležité spojení se sebou samými. Už se dál nevyhýbejte tomu, co se ve vás pohybuje. Využijte čas samoty, abyste se hluboce vcítili a zaposlouchali do sebe. Nemáte-li ze sebe strach a všechno v sobě přijímáte a milujete, váš strach ze života se rozpustí. Potom dokážete být s druhými, aniž byste ztratili spojení se sebou.

Otázka: Existuje něco, co vás bolí nebo vám chybí?

Rada: Přijměte samotu jako dar. Nebraňte se jí a nezahánějte jí vyhledáváním společnosti.
Neinvestujte svou energii do vztahů. Nemusíte své vztahy ničit, jen se plně věnujte sami sobě. Ten, kdo vás miluje, ten vás neopustí.

Seth

Seth byl v Egyptě zpodobňován například jako vepř, hroch, antilopa nebo osel nebo také nosorožec, krokodýl a ryby.
Jako pán pouště, jako "červený" Bůh, byl Seth pánem i všech egyptských zemí. V době cizí nadvlády (zvláště od vpádu Asyřanů) se tak stal nepřítelem země a symbolickou postavou zla.

Seth je podle egyptské mytologie Bohem války, bouře a pouště. Rovněž je pánem kovů, železné rudy jsou nazývány 'Sethovy kosti'. Bůh Horus jej porazil, a proto Seth bloudí světem jako vyhnanec, pronásledován úmorným a neúprosným sluncem. Aspekt exilu jej povyšuje na Boha svobody.

Lidé narození v období tohoto znamení touží po spravedlnosti a pravdě. Snaží se nacházet vždy správné odpovědi. Touží po rovnováze a harmonii, kterou hledají všude ve svém životě- v rodině, v partnerství, v práci, v koníčkách, všude. Rozhodují neustále o nových možnostech, hledají vždy tu jedinou správnou, ale i když se pro ni rozhodnou, zvažují, zda přeci jen není ještě nějaká "správnější" možnost. Nechtějí nikomu ublížit svým nesprávným rozhodnutím či postojem.

Pokud cítí, že je někomu ubližováno, jsou ochotni vždy pomoci a postavit se na stranu slabšího. Nesnášejí nepravost, podlost a lež. Těžko někomu odpouštějí. Pokud někoho hájí, pak nevnímají, jak silného protivníka mají před sebou, jednají v zájmu spravedlnosti, kterou se dokáží prosadit. V pracovní oblasti se projevuje jejich vrozená diplomacie a touha po spravedlnosti. Jsou velmi dobrými vyjednavači znepřátelených vrstev a snaží se najít vždy to nejlepší řešení.

Myslím, že dobrá třičtvrtina (u obou) je více než výstižná...až je to zarážející. Člověk si z toho ale může vzít hodně...

Komentáře

Oblíbené příspěvky