Letem hudebním světem - rychle si to metem,ale i tak vkus svůj si hnětem:)

Vím, že většina z těhlech kapel jsou jména více či méně známá, ale i tak - nikdy nezaškodí informovat okolí o svém hudebním vkusu:)
SKINNY PUPPY
Kapela vznikla v roce 1983 v kanadském Vancouveru. Přišli s novým a do té doby neobvyklým zvukem, jenž ještě umocňoval drastický hlas Niveka Ogreho, který se stal pro kapelu poznávacím znamením a později se jím inspirovala spousta dalších kapel. V roce 1984 jim vyšlo EP Remission, po roce pak LP Bites. Album nastartovalo jejich úspěšnou kariéru (vždyť co by bez nich dneska byl Marilyn Manson nebo NIN!) a dodnes mají co říct.
SUICIDE COMMANDO
Tak k těmhle týpkům jsem nějak nemohla v češtině nic najít, kromě toho, že se řadí do toho a toho žánru nebo patří mezi takový a takový kapely…škoda, hudba mě zaujala:)
PARADISE LOST
Po Skinny Puppy snad další skupina, která je známá i lidem pohybujícím se mimo žánr:)Ale tak alespoň stručně: existují už od roku 1988, kdy se dali dohromady v anglickém Halifaxu. V roce 1990 vydali své první album Lost Paradise a vyhoupli se na výsluní. Zpočátku hráli hlavně doometal, do dob dnešních se však leccos změnilo, i když v poslední době se zase vrací ke kořenům:)
FRONTLINE ASSEMBLY
Tak tady snad taky není potřeba mnoho dodávat:) Snad jen, že jsou z Kanady (jeden ze členů Skinny Puppy tuhle kapelu založil). Někdy se řadí k žánru psytrance (což třeba následující klip může jen potvrdit:D). Nějak už mě toho víc nenapadá, to asi únavou:)
Takže, už snad jen tohle: jedná se o pouhý velice stručný průlet kapelama, který je podle mě dobrý znát i v případě, že vás tahel hudba nebere (i když co se týče hostů mých stránek, nebála bych se toho:D). Takže už můžu jen dodat - pokud vás to zaujalo, youtube je nevyčerpatelná studnice možností a přeju příjemně strávené chvíle u videí (pokud u nich vydržíte);)

Komentáře

Oblíbené příspěvky