Očistec

Lezli tam červi. Hnusný slizký červi ve špinavý hlíně, která setsakramentsky smrděla po zaschlý moči a zatuchlině. Byl to ale krásnej pohled! Kroutili se jak v posmrtný křeči. Bylo nechutný je pozorovat. Ale aspoň si člověk nepřipadal jako jedinej, kdo se teď koupe v kejdě. Zvláštní to pocit zadostiučinění, když vidíte, jaký hnusy jsou ještě možný. Tyhle kejdy jsou ještě dobrý.
Černý mraky se stahovaly přímo nade mnou. Věděly, kam jít. A chčije a chčije... Přímo na mojí hlavu. Dobře mi tak. Jen ať chčije.
Černý stíny. Úplně všude. Paranoia je moje nejlepší kámoška. Posílá mi společníky v podobě tušenejch obrysů na všem, co se nehejbe. Všude mě pronásledujou. A chcechtaj se mi. Připadám jim neuvěřitelně směšně. Ukažme si na ni. Ha, tamhle je kráva! To bude vůdkyně stáda. Ta tomu tady určitě velí. Podívejte, jak blbě čumí! Hej, krávo, zacinkej!
Chacha.
Je to procházka zatuchlym tunelem. Je tu mokro a zima a voda mi kape přímo do ksichtu. V loužích vidim bílej obličej, kterej neví, kam s očima. Má se dívat sám na sebe? To ne, z toho mu je blbě. Tak čumí okolo na zdi. Na špinavý mokrý zdi, co ho schovaj před světlem. Jako nějakou zrůdu. Těká očima sem tam a cejtí něco mokrýho na tváři.Dyť tu nekape. Je to nechutně slaný a nedá se to zastavit. Pryč s tim! Co to sakra je?
Na konci tunelu sice nějaký světlo je, ale takový šedý. Asi je zrovna pod mrakem. Pod těžkym černym mrakem. Chtělo by to bouřku a dobře mířenej blesk. Ajaj, vedle. Schytal to ztrouchnivělej strom, chudák starej.Tak mu aspoň naposled zamávám, ať se z něj ten popel dělá veseleji. Divili byste se, jak je to smutnej pohled.
Blbý sny. Opakujou se dokolečka a vrtaj do hlavy díru jak zbíječkou. Bolí to a ani to nepotřebuje takovej rachot. To se dějou věci! Hotovej psycho thriller - a skoro zadarmo. Jediná cena je váš neklidnej spánek.
A pak zjistíte, že vy vlastně nejste vy. Teda jako jste, ale jenom fyzicky, jestli mi rozumíte. Čumíte na sebe do zrcadla a čumíte na svůj ksicht, ale přitom čumíte do vočí někoho jinýho. Ne, nic jste si nešlěhli. Prostě jste jen zjistili, že nejste o nic lepší než ty nechutný svíjející se červi. A přitom víte, že nejste červi. Ne, nejste. Víte to o sobě. Znáte se. Kdo jinej by vás taky měl znát, když ne vy? Ale teď zrovna jste jako červi. Podobáte se jim. A dělá se vám z toho blbě.
Tak, teď už ho jenom zabít. Vypálit. Vykuchat. Prostě ho dostat ven, ať si třeba vyleze vočima. Ale ať už dá pokoj.
A to že on dá pokoj. Protože blesk se trefil blbě, možná úmyslně. Takže máte ještě šanci. Zničíte ho, protože nejste on. Vy se v kejdách nehrabete rádi.

Komentáře

Oblíbené příspěvky