Průřez moderním designem

Díky tomu mému milovanému, hubenému a vlasatému osobovi jsem se včera dostala k časopisu Design and Home, v němž mě zaujalo pár věcí, co určitě stojí za zkouknutí. Takže jsem navštívila webovky, co byly k dispozici, a hodila sem pár ukázek - zajímá mě váš názor:) Jak na design jako takový (je nebo není umění?), na moderní design a samozřejmě na následující obrázky:)
Začneme projektem Corian Loves Missoni (nebo Missoni Home nebo prostě Missoni:)). Věnuje se interiérovému designu a rozhodně se nebojí barviček ani experimentů.
Pokračujeme holandskou skupinou Droog Design, respektive spíše soutěží, kterou vyhlásila - Climate Competition. A ještě spíš jejím výhercem (v době vydání časopisu byl zatím jen mezi finalisty) Janem Čtvrtníkem s naprosto úžasnou věcičkou. Perfektní nápad, čistý, jednoduchý a přitom postihuje celé téma soutěže a ve zkratce upozorňuje na opravdu závažný problém. Jeho váza odkazuje na vázu z roku 1937 finského designera Alvara Aalta, která měla naznačit obrysy finských jezer. Čtvrtník vázu "zaktualizoval" - jezera kvůli měnícímu se klimatu vysychají a mění se. Proto stačilo přidat na materiálu a vodní plocha se rázem zmenšila....Úžasný.
Původní vázy a tady...
...váza výherní od J. Čtvrtníka.
Dále tu máme Karima Rashida, syna Egypťana a Angličanky, on sám je však dnes už spíš Američan. Poněkud extravagantního zjevu i nápadů, ale světoznámého jména. Jelikož ale pořádně nejdou přetahovat obrázky z jeho webu a na googlu to není ono, bude lepší nechat tu na něj odkaz....Karim Rashid.
No a nakonec tu máme hotel v italském Rimini s názvem DuoMo - čistě designový hotel. Tak jen pár intériérových záběrů na ukázku:)
A jak je psáno na stránkách UJEPu - ART IS FUTURE:)

Komentáře

Oblíbené příspěvky