ListUpad´

Ding ding ding
zpívá černoška z tý supr kapely a když jdu ulicí směr Vladimír, musim si to zpívat taky. Protože Ústí je šeredný a smradlavý a studený a brzo ráno tam běhaj krysy. A odpoledne divný lidi a večer zoufalý existence. Vážně pevně doufám, že s nima za pár let nebudu stepovat na nádraží v pět ráno.
U Vlka a Vozejk a Maha a Bárka a Circus a UL a čajka. Jedno, druhý, třetí... Dočasný bydliště. Vždycky na pár hodin. A je to smutný; hodně se tam pije. A občas čichá fajfkovej kouř (Presbyterian...) a z toho jsou pak extáze, takový docela maličký soukromý extázičky, protože to prostě voní a protože nenávidim svůj nos, co je strašně úchylnej. I tak se podle něj řídim - svět se má vnímat všema smyslama, tak mi to neberte...

Kolem odporný komunistický piksly, do kopce, přes park, do kopce...A pak obráceně. Denně. A snad ještě pár dalších let. Než se to tu v roce 2012 zhroutí, anebo než v roce 2013 přijde revoluce, rezoluce, rezignace, pošlapaná reputace. Demence!
Ryby, ty prapodivný zvířata. They´re killing me softly a stabilně. Úchylně. Pravidelně.
Houseňák v Alence taky opakuje "ovládej se!", takže jako jo. Přece nejsem zoufalá existence z nádraží a neni mi třináct a nemluvim sprostě a neřikám na nic fuj. Takhle si mě převychovali, holomkové. Díky jim.
Chceš mě? Chci tě! Ty pako jedno. Blboune nejapnej. Tak nebuď smutná, nejsi v tom sama. Oujé.
Čekají mě Čechy v době knížecí. Takže jo, jdu zpátky do minulosti, o nějakejch tisíc let, vždyť to je skoro jak nic. Břetislav tůruje Poláky a oni zasejc jeho. Držim mu palce, i když o něj mám obavy. Příští vydání bude třeba optimističtější; i když dějiny nejsou optimistický a budoucnost ještě míň. A bude hůř a ještě hůř, ale to my už tady nebudem.
Svět je krásnej, když chcete. Slunce vyjde každej den a teď začíná mrtvolnět podzim, nádhera. Miluju to. Ty mlžný opary, rozoraný pole, slabý šikmý slunce, seschlý stromy, rozvrácený plaňkový ploty, studenej vzduch, zalezlý mouchy. Světe, zastav se. Tohle je krásný a šílený, mučivý i slastný. Něco si přeju. Splníš mi to? Mám tě ráda. Dík.
-
Koza
-
Skorolistopad
-
Inbetween
-
Melankolik samotář
-
leaves...
-
Samotář
-
Sluní se
-
Má smutná druhá
-

Komentáře

Oblíbené příspěvky