Dobře nám tak

Dobře nám tak. Máme, co si zasloužíme; vždyť my bychom ani nic lepšího mít nechtěli, nejsme na to připravení. Starší generace pořád žijou v době před třiceti lety a ohání se "zdravým rozumem", ta mladší se vyjádřila celkem jasně.
Je to za námi, další podivná pětiletka před námi a je potřeba smířit se s výsledky demorkatické přímé volby. Přijímám, ale skřípu zuby. A ztrácím iluze o svých spoluobčanech, definitivně. Copak vám nikomu není divné, že ho podporuje tolik nenáviděný - teď už bývalý - prezident Klaus? To vás to nezaráží? A další věc - dřív jste ho titulovali idiotem (hrubější výrazy by mi tu asi zcenzurovali, ačkoliv idiot mu opravdu nikdo neříkal) a najednou mu svěříte reprezentaci země? To už jste mu všechno zapomněli, odpustili?
Smekám, pane nový prezidente, před vaší schopností vyloupnout se z politického komatu a dostat se až takhle vysoko. Doufejme, že netřeba paniky a vy zůstanete jen "reprezentativní" figurkou, kterou hýbe vláda. Kéž bychom projevovali takový zájem i o volby do Poslanecké sněmovny nebo Senátu... Holt to není ta správná Superstar, účinkujících už je tam moc. Doufejme, že vás nenechají dělat moc velkou ostudu.
Dobře nám tak. Byl zvolen v regulérních demokratických volbách, takže to přijímám a respektuju. Za půl roku si to povíme, až pro vás bude zase tím buranským idiotem.



Komentáře

Oblíbené příspěvky