Hudební obleva

Po stovce světelných let se hlásím ze zatuchlých študáckých vod (když se nechce učit, najednou je čas na všechno, na co není čas jindy)!
Tentokrát v rámci těšení se na dva lednové koncerty mých oblíbených kapel (Květy a Hm...) předkládám nějaké ty hudební tipy pro začátek roku. Snad kapelám udělám dobrou reklamu, když jejich alba vychválím až do nebes a třeba nalákám na koncerty...:-)
Ježíšek pod stromeček naježil poslední album kapely Hm... - Klukoviny. Ta radost, když člověk otevře nový booklet, čte si v něm, šoupne novou placku do přehrávače a užívá si pocit, který při stahování z anonymního serveru vážně nemívá! Ten požitek! Najednou si člověk muziku užívá úplně jinak, taky k ní jinak přistupuje. Je to kompletní umělecké dílko, které se musí naposlouchat od začátku do konce a hezky v klidu, soustředěně, to krásné napětí, jaká bude další písnička...:-)
Klukoviny jsou už po vizuální stránce moc pěkné a věru originální. Hm...využili svoji "reproduktivnost" a zapojili do tvorby i své děti (sbor Nudlička nemá chybu ):-), takže písničky jsou skočné, vtipné, krátké a dobře zapamatovatelné. Moc mě baví, navíc stačil třetí poslech a některé texty se zpívaly samy...Ideální album na projasnění lednových dní. Doufám, že si nové písně na konci ledna náležitě užiju na koncertě! Děkuji, Ježíšku...;-)
A vám můžu jedině doporučit tohle album sehnat a pobavit se taky.
-
Dalším albem jsou tradičně skvělé nové Květy - jejich album Bílé včely mám bohužel (přiznávám bez mučení) naposlouchané zatím jen z youtube, na pátečním koncertě to snad napravím (hlásím svému svědomí...:-D!). Tentokrát jsou - mám ten pocit - přístupnější než kdy dřív, písničkovější, "normálnější" (dá-li se tak vůbec o Květech mluvit).
S tou normálností jsem to asi přeci jen přehnala. Poslouchám je znovu a přestávám o tom být přesvědčená..:-)
Když už jsem přišla s tím youtube, poslechněte ukázky (tyhle u mě zatím vedou)...
-
-
A na závěr novinka kapely Zrní, na jejíž koncert sice zatím čekám marně, ale album Soundtrack ke konci světa byste rozhodně neměli přeslechnout. Jestli někdo umí pracovat s jemností a křehkostí, pak jsou to oni. Opět přiznávám, že je mám naposlouchané z youtube, takže si dovolím sdílet nášup jako "návnadu"...:-) Hledáte-li něco na líné zasněné odpoledne, Zrní budou ideálními partnery.

-
Příjemný poslech a třeba se uvidíme na koncertě! ;-)










Komentáře

Oblíbené příspěvky