Star Trek

Třetí a zřejmě poslední článek týkající se fenoménu Star Trek (informace jsou přece jen omezený a vzhledem k tomu, že už jsem seriál neviděla ani nepamatuju, bylo by cokoliv dalšího už závádějící a vyvzpomínaný):
Enterprise - Next Generations
Něco málo lodiček
Posádka kapitána Kirka
Posádka Kathryn Janewayové
Picardova posádka v civilu
A teď neěco konkrétněji ještě k hlavním postavám:
Jean- Luc Picard (Patric Steward)- starší, zkušený kapitán, gentleman, původem z Francie, neschvaluje násilí - vše raději řeší diplomaticky.
Wiliam Riker (Jonathan Frakes) - první důstojník. S lidmi jedná přímo, pravdu řekne do očí i svému kapitánovi. Na lodi slouží se svou životní láskou, Deannou Troi.
Deanna Troi (Marina Sirtis) - lodní poradkyně, poloviční Betazoid, dokáže se vcítit do pocitů některých humanoidů, ale telepatii může uplatnit jen na některé z nich.
Dat (Brent Spiner) - vědecký a operační důstojník lodi. Je považován za unikátního androida. Chce s eco nejvíce přiblížit lidskému chování, charakteru a vlastnostem, což vyvolává komické situace. Má kočku jménem Flíček.
Worf (Michael Dorn) - taktický důstojník, kormidelník, šéf bezpečnosti. Je to první Klingo, který vstoupil do Hvězdné flotily. Má syna Alexandra, o kterém původně nevěděl a musí s eo něj starat přímo na palubě lodi.
Geordi La Forge LeVar Burton) - kormidelník, halvní inženýr, má velice rád Data. Od narození je slepý, ale díky přístroji Visor vidí lépe než ostatní.
Guinan ( Whoopi Goldberg) - barmanka a lodní poradkyně (neoficiální). Je z rasy El Auriánů, kteří umí naslouchat druhým. Dožívají se vysokého věku (Guinan žila již v 19. století). Cítí věci, které jiní nepostřehnou - např změny v časoprostoru.

Komentáře

Oblíbené příspěvky