Aby byl den pěkný

Člověk musí pravidelně něčím "oblažovat" svojí duši; buď aby se nezbláznil, nebo aby se zveleboval :)
A protože se nechci ze všech těch Ottonů, Franků, Habsburků a podobných bláznů zbláznit taky, je dobré si všechny ty svoje malé radosti neustále připomínat a vracet se k nim. A tak je tenhle článek spíš sobeckou ukázkou vlastních potěšeních, abych je měla stále na očích :-))
-
Thé tu nesmí chybět, to je jasňačka. Toto je má čajová rodinka. Chybí ještě bratříček bílý gaiwan s pruhovanou miskou a černočervená souprava na čaje připravované ve filtru. Čaj, to je každodenní uklidňovač i nabuzovač, společník pro chvíle, kdy louskám tlusté knihy o výše zmíněných bláznech, žijících kdesi kdysi před tisíci léty, a trávím s nimi dlouhé noci.
-
Když je čas, snažím se být na vzduchu, na výletě. Člověk si v takovém lese nebo na louce mezi krákajícími havrany či zpívajícími ptáky nádherně odpočine. (A jak krásně se venku na sluníčku spí!!!)
-
Focení, dalších z velkých lásek. Bez foťáku mě uvidíte na málokteré procházce. A zásadně svého mazlíka nepůjčuji do cizích rukou :D Snad se letos dočká "upgradu" a dostane nový objektiv...
-


Pan Karel Teige a jiní umělci. Stimulují fantazii, baví, ohormují. Je potřeba chodit na výstavy a různé projekty, aby člověk nezakrněl. Protože toho ještě spoustu nevíme a musíme se pořád učit a učit.
-

Hudba. Tahle fotka je z koncertu Ciganskich Diablov, naprosto úchvatného kulturního zážitku, kdy nám z té krásy tekly slzy dojetím a zakončení proběhlo jako aplaus vestoje. Nádherný zážitek. A takové jsou potřeba pořád. Jinak je dobrý třeba pan Chopin, výborně uklidní.
-
Toto pochází z ševcovské dílny Mravenec. Žádné boty od tohoto pána nemám (zatím...?), ale radost mi dělá už jen to, že někdo ještě pořád pěstuje klasické řemeslo a vyrábí pocitvé botky. Ne takové, co dneska koupíte a zítra se rozpadnou. A tak to vidím u všech řemesel. Proto patří mezi mé malé radosti :)

-



No a na závěr jedna moje obrovská radost a uklidňovač :) Bez něj to nejde...;)

Komentáře

Oblíbené příspěvky