Jak se z toho nezbláznit

...a hlavně jak to zítra zvládnout?
Použij hlavu. Zapni mozek, Přemejšlej, uvažuj, sumarizuj, pátrej v tom, co všechno už víš, vzpomínej, lov v paměti, skládej si to dohromady. A hlavně mysli, mysli, mysli!
Zatni zuby, narovnej se, věř, že to zmákneš a nenech pracovat nervy.
A hlavně mysli, mysli, mysli!
Kdybych znala nějakou modlitbu,zaříkání nebo mantru, asi už by mě pusa bolela z toho, jak bych si to opakovala pořád dokola. A kdybych věděla, jak si naklonit štěstí na svou stranu, asi bych celý den nedělala nic jinýho. Ale čtyřlístek jsem nikdy v životě nenašla, rozbitého talíře by mi bylo líto a králíčkovi packu taky neurvu. A mít u všech tří předmětů štěstí na otázky, to už by byl zázrak. A na zázraky nevěřím...
Tak snad zítra nebudou skvrny na Slunci, snad se všichni dobře vyspí (včetně našeho evakuovaného Luboška), snad budou všichni hodní, milí a přívětiví a na nás, co v hlavě nic nemáme; na nás, pro které jsou dějiny až do 19. století dlouhým temným a prázdným obdobím, z něhož se vynořují jen sem tam nejasné obrysy; na nás, kteří nenávidí umění 19. století; na nás, kterým antropologické a etnografické školy přijdou jako naprostý nesmysl.
Smilujte se a já vám slíbím, že na magisterské státnice už se připravím líp! :-)









Komentáře

Oblíbené příspěvky